Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

15.09.2023 15:20

З шаною і турботою про броварських пенсіонерів

65044bb574157__photo1694687016_(1).jpeg

13 вересня у парку культури та відпочинку нашого міста відбувся захід для людей похилого віку від 75 до 91 року, організований Броварським міським територіальним центром соціального обслуговування.

Метою заходу було влаштувати зустріч літніх жителів Броварів задля збереження їхнього зв'язку з широким колом людей, спільного проведення дозвілля, активізації особистої активності, задоволення духовних потреб та підтримки психофізичного стану. 

Гостей привітала заступник міського голови Лариса Виноградова, яка розповіла присутнім про історію та розвиток партнерських відносин нашої громади із німецьким порідненим містом Ерланген, де також функціонує подібний заклад для людей літнього віку (сеньйорів). В цій установі існує традиція збиратися на чаювання для збереження та розвитку соціальних зв’язків. Саме сеньори м. Ерланген виявили бажання налагодити комунікацію з броварськими пенсіонерами та ініціювали проведення аналогічного заходу у м. Бровари, надавши фінансову допомогу для його організації.

Серед присутніх були активісти культурного життя міста, учасники хору самодіяльності, відвідувачі лікувально - фізкультурних активностей.

Окрім смачного обіду, програма зустрічі пенсіонерів включала виступ ветеранського хору «Надія», декламування віршів, виконання українських народних пісень.

За словами директорки центру соціального обслуговування Любові Кваши, це перше подібне чаювання поза межами центру. Зазвичай активності проходять в самому центрі, але наразі там відбувається ремонт, тож для вищезазначеного невеличкого свята, яке приурочили до Дня Броварів, пенсіонерам дозволили скористатись "Будиночком незламності".

Планується, що такі зустрічі проходитимуть на регулярній основі. «Нашим підопічним дуже важливо відчувати себе потрібними, активними, спілкуватись і просто змінювати атмосферу», - каже Любов Кваша.

Дякуємо нашим німецьким друзям за моральну підтримку та фінансову допомогу в організації даної події!

Сподіваємося, що у подальшому різноманітні зустрічі відбуватимуться також із німецькими пенсіонерами в онлайн форматі для встановлення більш тісних та дружніх зв’язків.

photo1694686999.jpg photo1694687050.jpg photo1694687050_(3).jpg photo1694687050_(4).jpg