Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

08.09.2023 14:15

Відпочинок дітей Броварської громади у гірському таборі Франції

64fb030709fc5__1_Староміська_площа_Праги.jpeg

Днями група дітей Броварської громади у кількості 39 осіб разом із супроводжуючими повернулася із Франції, де вони провели 11 захоплюючих днів у муніципальному таборі порідненого міста Фонтене-су-Буа, гірському селищі Ле Гран Борнан, оточеному мальовничими Альпами.

На шляху до Франції дітям випала прекрасна нагода відвідати Празький зоопарк, який вважається одним з найбільших не лише у Європі, а й у всьому світі.

Під час перебування на відпочинку броварчани мали можливість насолоджуватися казковими ландшафтами та дихати екологічно чистим гірським повітрям. Насичена програма із різноманітними заходами включала похід у барвисті гори, де розташоване гірське озеро, біля якого був організований пікнік із барбекю; поїздка у сусіднє місто на каток дала можливість дітям позмагатися один з одним у катанні на ковзанах та залишила по собі яскраві враження. Під час відвідування чарівного міста Шамоні, де зустрілись різні пори року, діти були захоплені фантастичними краєвидами на найвищу в Європі засніжену гору Mont Blanc. Одним із найцікавіших заходів для дітей виявилася поїздка до Sky-парку, під час якої наші сміливці пройшли доріжки від помаранчевої до чорної, успішно виконавши завдання різної складності. Якщо треба, українці подолають будь-які вершини! Серед інших активностей у програмі було також скелелазіння, з чим наші юні громадяни впоралися бездоганно! Незабутнім був візит до перлини Франції – найромантичнішого міста країни Ансі, де діти поглинули у старовинну атмосферу міста та придбали сувеніри на пам’ять.

Цікавим було знайомство з французькою національною кухнею. Кожного дня шеф-кухар готував нові, незвичні для нас страви.

Ну і, звичайно, куди ж без дискотек та «королівської» ночі перед від’їздом?!

На зворотньому шляху відвідали історичне місто Відень, де екскурсовод познайомила дітей з найвідомішими туристичними принадами європейської столиці. Крім того, заїхали також у величне місто Будапешт, де з оглядового майданчика Рибацького бастіону мали можливість насолоджуватися чудовим краєвидом на історичну частину міста.

Відпочинок пролетів дуже швидко та непомітно, залишивши по собі яскраві враження. Багато дітей висловили бажання залишитися ще на якийсь час в цьому казковому місці та повернутися наступного року.

Щиро дякуємо французькому порідненому місту Фонтене-су-Буа, а також всім причетним за прекрасну організацію відпочинку для дітей броварської громади.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з нашими французькими друзями!!!

10__Знайомимося_з_місцевою_кухнею.jpg 12__Історичне_місто_Ансі.jpg 20__м._Шамоні.jpg 25___Sky_парк-_починаємо!.jpg 27__Барбекю_біля_гірського_озера.jpg 2_Празький_зоопарк.jpg 33_Час_повертатися_додому.jpg 34___Екскурсія_Віднем_у_супроводі_гіда.jpg 6__Єднання_з_природою_Ле_Гран_Борнан.jpg