Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

26.07.2023 10:05

Укрзалізниця презентувала інклюзивні пасажирські вагони

64c0c6a60a8b2__изображение_viber_2023-07-26_08-39-05-838.jpg

Нещодавно Укрзалізниця презентувала громадським організаціям пасажирські вагони, адаптовані для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Під час зустрічі були обговорені питання впровадження нових рішень під час виготовлення та модернізації рухомого складу для безбар'єрного доступу з перону до вагона. Нагадаємо, що у 2021-2023 рр. Укрзалізниця придбала 37 інклюзивних пасажирських вагонів.

У зустрічі взяли участь ГО «Безбарʼєрність», ГО «Доступно.UA», ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю», представники Крюківського вагонобудівного заводу та Київського електровагоноремонтного заводу. Броварську громаду у складі робочої групи представляє радник міського голови з питань осіб з інвалідністю, доступності, інклюзії та спорту Олена Акопян.

Під час зустрічі учасники детально оглянули різні варіанти вхідної групи для пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп. Одним з оптимальних рішень учасники зустрічі визнали інтеграцію електро-гідравлічних підйомників у майбутні проєкти пасажирських вагонів далекого сполучення, призначених для перевезення осіб з інвалідністю. За їх допомогою маломобільні пасажири зможуть зручно та безпечно підніматися з платформи будь-якої висоти до вагонів. Водночас процес підйому та спуску автоматичних підйомників нового покоління займає трохи більше хвилини, що не впливає на графік руху поїзда й не потребує надзусиль з боку поїзної бригади.

изображение_viber_2023-07-26_08-39-30-907.jpg