Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

28.06.2023 12:49

Відзначення Дня Конституції України

649c0201a1fc2__Конст-34.jpg

28 червня 1996 року о 9.20 ранку 315 депутатів Верховної ради прийняли Основний Закон незалежної України – Конституцію. Відтоді пройшло 27 років, наша країна йде тернистим шляхом відстоювання права на власну державність, на право жити на вільній землі, за своїми законами, правами та обов’язками. І ніхто не в змозі нав’язати вільним українцям свою історію, свою правду, свої закони!

28 червня у Броварській громаді відбулася низка заходів з нагоди Дня Конституції України.

Ранок розпочався з церемонії покладання квітів до місць поховання Героїв-захисників на Алеї слави. До участі долучилися міський голова Ігор Сапожко, голова Броварської РВА Володимир Майбоженко, секретар Броварської міської ради Тетяна Ковкрак, заступники міського голови Петро Бабич, Олександр Резник, Олена Краснік, Лариса Виноградова, керуюча справами виконавчого комітету Людмила Ленчицька, члени родин загиблих воїнів.

Також квіти від громади було покладено до пам’ятника Захисникам України на Майдані Свободи у Броварах.

Урочистості продовжилися у парку «Перемога» біля щогли з Державним прапором України. Молебен за загиблими захисниками України провели протоієрей Храму Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ о.Володимир та військовий капелан, пастор Володимир Вшивкін. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання… 

У короткому вітальному слові міський голова наголосив на тому, що Конституція – це основа та міцний фундамент нашої державності та подякував воїнам ЗСУ за можливість сьогодні відзначати це свято.

Також з нагоди свята ряд кращих представників громади нагороджені Почесними грамотами виконкому Броварської міської ради, Київської обласної ради та Подяками Броварського міського голови.

Конст-10.jpg Конст-13.jpg Конст-17.jpg Конст-2.jpg Конст-22.jpg Конст-28.jpg Конст-39.jpg Конст-44.jpg Конст-46.jpg Конст-8.jpg