Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

19.06.2023 10:16

НА ПЕРЕХРЕСТІ ДВОХ СТОЛІТЬ

6490004fc9c3f__photo_2023-06-19_09-01-13.jpg

16 червня в Будинку культури с.Требухів відбулася творча зустріч з поетесою Надією Кольцовою. А привід чудовий - 75-ти річний ювілей поетеси!

Надія Тимофіївна родом з села Антонівка, що на Чернігівщині, а от трудовий і творчий шлях, загалом 51 рік, пройшла в Требухові. З-під пера Надії Кольцової побачили світ 10 видань, одне з яких- прозоване, краєзнавче, про історію Требухова та требухівців. Вона являється автором 45 пісенних текстів, покладених на музику.

Надія Кольцова лауреат та дипломант багатьох премій та конкурсів,зокрема неодноразовий лауреат районного конкурсу "Перо натхнення", дипломант конкурсу "Поетична зима Миколи Сома" Київської організації НСПУ, вона являється заступником керівника Варвинського відділення товариства "Чернігівське земляцтво в місті Києві" та членом редакційної ради газети "Отчий поріг".

Поетеса все життя активно займається громадською роботою: двічі обиралась депутатом Броварської районної ради та чотири скликання- депутатом Требухівської сільської ради.

Надія Тимофіївна Почесний вчитель Требухівського ліцею, краєзнавець і журналістка, член Національної спілки журналістів України. 

На творчу зустріч з ювіляркою  прийшли друзі, колеги,учні,представники влади, поціновувачі творчості. 

З вітальним словом виступив староста Требухівського старостинського округу сіл Требухів та Переможець Андрій Цахло,також передав вітання і ПОЧЕСНУ ГРАМОТУ від виконавчого комітету Броварської міської ради та голови Броварської МТГ Ігоря Сапожка. Прибули привітати відому землячку виконавчий директор "Чернігівського земляцтва в місті Києві" Тетяна Літошко, а також керівник Варвинського відділення "Чернігівського земляцтва в місті Києві" Володимир Зуб з колегами.

Напевно, самим щемливим було поетично-пісенне привітання від земляків- односельців з рідної Антонівки народного аматорського гурту "Антонівчанка" під керівництвом Надії Волік.

Багато душевних вітальних номерів було виконано учасниками художньої самодіяльності Будинку культури с.Требухів. Родзинкою свята стала пісня,виконана колективом "Дивоцвіт ", БК с.Требухів, на вірш Надії Кольцової, який поклав на музику та аранжував керівник колективу Юрій Карпенко. Звучали вірші поетеси, прочитані як самою авторкою, так і друзями і учнями Требухівського ліцею. 

Закінчилось свято танцювальним флешмобом у виконанні хореографічного колективу студії "Fly an" під керівництвом Тетяни Царенко  під композицію "Родина" у виконанні Оксани Корнійко. 
 

Шановна Надіє Тимофіївно!

Позаду ціла епоха, велика і гарна! За Вами цілі покоління!

Ви багато і чесно працювали і Ваша праця стала гідним внеском у становлення і розвиток культури не тільки Броварщини, а й всієї України. 

Ви продовжуєте залишатись рушійною силою для всіх тих, хто Вас знає і любить та для прийдешніх поколінь, бо НАДІЯ КОЛЬЦОВА - ПОЕТЕСА ВІД ЖИТТЯ!!!

photo_2023-06-19_09-01-10.jpg photo_2023-06-19_09-01-14.jpg