Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

08.06.2023 16:25

Спортивно-патріотичний вишкіл

6481db6cf3746__зображення_viber_2023-06-08_14-20-47-314.jpg

З 6 червня розпочав роботу спортивно-патріотичний вишкіл «Ми сильні духом», який буде проходити впродовж чотирьох тижнів. Участь у вишколі приймають члени роїв переможців та призерів І (територіального) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Броварської міської територіальної громади. Кожного тижня Центр національно-патріотичного виховання Броварської міської ради Броварського району Київської області приймає учасників вишколу, які є членами двох різних роїв.

В період з 6 по 8 червня були проведені такі майстер-класи:

 

Майстер-клас «Основи самооборони»: 

Майстер-клас з самооборони був проведений Сергієм Бондаровичем, тренером ДЮСШ. За структурою заняття було поділене на три частини:

  • теоретична частина (загальні відомості, розуміння необхідності володіння елементарними навиками самооборони);
  • практична частина - ознайомлення з вправами тренувального характеру;
  • практична частина – відпрацювання елементів вправ з курсу самооборони.

 

Майстер-клас «Тренування з ХБРЯ», «Основи організації  радіозвʹязку»:

Майстер-клас був організований та проведений військовослужбовцями однієї з частин військ зв`язку та кібербезпеки ЗСУ. Заняття складалось з теоретичної та практичної частин. 

Учасники вишколу багато дізнались про шляхи передачі інформації, що використовуються нашими військовими, видами зв`язку та радіозв`язку. Організатори майстер-класу також просто та доступно розповіли про хімічний, біологічний, радіологічний і ядерний захист населення під час техногенних катастроф.

Під час практичної частини заходу діти вчились самостійно користуватись найпростішими пристроями радіозв`язку та детальніше ознайомились з частинами ЗЗК (загально-захисного костюму).

 

Майстер-клас «Тактика пересування малими групами»:
Учасники вишколу ознайомились з основними правилами пересування малими групами та прикриття один-одного при пересуванні.

 

Бесіда на тему «Історичні факти»:
Учасники вишколу багато дізнались про цікаві та маловідомі події в історії нашої держави, які розвіюють міфи сформовані радянською пропагандою.

 

Бесіда на тему «Вибухонебезпечні предмети, правила поведінки при їх виявленні»

Бесіда була проведена представниками Броварського районного управління ГУ ДСНС України. Сьогодні інформація про види вибухонебезпечних предметів та правила поведінки при їх виявленні вкрай корисна та необхідна кожному. 

Представники ДСНС на інформаційних стендах продемонстрували найбільш поширені вибухонебезпечні предмети, розповіли про механізм їх дії та небезпечні наслідки порушення правил поведінки при їх виявленні.

 

Майстер-клас «Стрільба з пневматичної гвинтівки»:
На майстер-класі учасники вишколу пройшли перш за все інструктаж з техніки безпеки при поводженні зі зброєю. Даний захід включав в себе навчання культури безпечного поводження зі зброєю. Особлива увага приділялась важливості відповідального ставлення до зброї.

Кожен із учасників вишколу мав змогу випробувати свої здібності до влучної стрільби. 

 

Майстер-клас «Проходження військової смуги перешкод»:
Під час проходження військової смуги перешкод учасники вишколу проявили свою кмітливість, спритність, високу фізичну підготовку, витривалість та неабияку сміливість.

 

Майстер-клас «Виготовлення патріотичних браслетів»:
Учасники вишколу з задоволенням брали участь в майстер-класах з виготовлення невеликих патріотичних сувенірів, зокрема брелків та браслетів, які ще довго будуть нагадувати дітям про час проведений на вишколі. 

 

Майстер-клас «Виготовлення ляльки-мотанки»:
Лялька-мотанка – це не лише традиційна українська іграшка, але й оберіг, що символізує неперервний зв`язок поколінь. Діти не тільки ознайомились з історією виникнення такої іграшки, традиціями, що з нею пов`язані, а й спробували створити свої перші ляльки-мотанки.

 

Майстер-клас «Перша допомога»:

На даному майстер-класі діти вивчили комплекс дій, які спрямовані на збереження життя та здоров`я постраждалого до моменту надання йому професійної допомоги. Першу допомогу можуть надавати очевидці на місці події, використовуючи підручні засоби, до приїзду медпрацівників.

 

Майстер-клас «Види фотографії»:

Учасники вишколу ознайомились з основними принципами роботи з фотокамерою, з поняттями: якість кадру, експозиція, режим зйомки. Кожен спробував себе в ролі професійного фотографа.

 

Виконання пісень українських авторів, спілкування у колі друзів:

Учасники вишколу вчили та виконували популярні пісні українських авторів та українські народні пісні під музичний супровід. 

 

Майстер-клас «Основи телекомунікацій»:

Майстер-клас був організований та проведений військовослужбовцями однієї з частин військ зв`язку та кібербезпеки ЗСУ. 

Діти ознайомились з особливостями організації проводового зв`язку в ЗСУ та з використанням радіостанції Harris.

зображення_viber_2023-06-08_14-20-46-970.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-20-47-618.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-20-47-919.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-20-48-187.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-20-48-341.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-20-48-497.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-20-48-782.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-20-49-200.jpg зображення_viber_2023-06-08_14-21-59-878.jpg