Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

07.06.2023 14:46

Оздоровлення дітей пільгових категорій

272109761_273680428202102_5257783363905925722_n.jpg

9 травня Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 462, якою запроваджено механізм “гроші ходять за дитиною” при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку зможуть родини з дітьми, які опинились в найбільш складних умовах, а саме, є малозабезпеченими та мають дітей віком від 7 до 18 років, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї. При цьому місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей. 

Батьки (особи, що їх замінюють) дітей, які відповідають вищезазначеним  критеріям, отримуватимуть автоматичне сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку  через мобільний застосунок Дія або будуть повідомленні в телефонному режимі працівниками управління соціального захисту населення. Також  можна самостійно перевірити, чи ваша родина є в переліку отримувачів коштів на оздоровлення вашої дитини, за посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health 

Для того, щоб скористатися послугою, батькам необхідно відкрити картку в АТ КБ “ПриватБанк” із спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для дітей віком від 6 до18 років (14165  грн.). 

Ці гроші батьки зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, та які розташовані в карпатському регіоні. Перші 8 закладів вже приєдналися до участі в експериментальному проекті, їхній перелік постійно розширюється, загалом реєстр містить 19 таких закладів.  Обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку також можна за посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health 

ДП ІОЦ Мінсоцполітики України надало перелік потенційних отримувачів бюджетних коштів по Броварській міській територіальній громаді. До переліку включено 19 таких дітей з тринадцяти сімей, які є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Для отримання більш детальної інформації необхідно звернутись за адресою: Київська область, м. Бровари, вул. Героїв України, 18, каб. 208, контактний телефон (04594) 6-10-23.