Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

08.05.2023 13:01

У Броварах змагалися кращі плавці України

6458c8c1489a8__IMG_0325.JPG

5 – 7 травня у Броварах відбувся чемпіонат України з плавання. За перемоги на різних дистанціях і різними стилями плавання боролося понад 250 спортсменів з різних куточків України. Броварські майстри плавання змагалися в складі команди Київщини. Змагання стали можливими за сприяння відділу фізичної культури та спорту Броварської міської ради та плавального басейну «Купава». На урочистій церемонії відкриття буди присутні начальник управління молоді та спорту КОВА Сергій Тимофєєв, президент Федерації плавання України Андрій Власков та директор плавального басейну «Купава», МСУМК Сергій Бреус, які привітали учасників з початком змагань і побажали вдалих стартів.

Війна втрутилась в хід запливів – декілька разів в ці дні запливи переривалися із-за оголошення повітряної тривоги і спортсмени були вимушені переміщатися в укриття. Після відбоїв змагання були поновлені.

Призерами чемпіонату стали такі представники Київщини:

  • МС України Марія Дивак (Бровари) – 2 місце 50м, 100м вільним стилем та 50м на спині
  • МС України Даніїл Ткаченко (Вишгород) –  3 місце 100м вільним, 2 місце 50м  та 100м на спині
  • КМС України Степан Бабенко (Бровари) – 2 місце на дистанції 50м на спині

 

До речі Степан Бабенко - вихованець відділення плавання ДЮСШ управління освіти і науки Броварської міської ради (перший тренер Любов Шаповал) виконав норматив майстра спорту України.

За результатами чемпіонату України буде сформована національна збірна, які представлятиме нашу державу на міжнародних змаганнях.

IMG_0389.jpg IMG_0406.jpg IMG_0423.jpg