Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

28.04.2023 14:53

Молитовний сніданок

644bb41f7dcd3__изображение_2023-04-28_145444680.png

Традиційно, в останню п’ятницю місяця, 28 квітня 2023 року відбувся молитовний сніданок за участі голови духовної ради - настоятеля Храму Покрови Пресвятої Богородиці Православної церкви України протоієрея Михаїла Лесюка, членів громадського об’єднання «Духовність», заступника міського голови Лариси Виноградової, депутатів Броварської міської ради, керівників та спеціалістів відділів і управлінь Броварської міської ради.

Оскільки наразі проходять 40 днів після Воскресіння Христового, присутніми обговорювалось значення християнського свята Пасха, а саме події, яка стала його причиною.

Почали з молитви та хвилини мовчання за всіх, хто постраждав і віддав своє життя у цій страшній війні, зокрема тих, хто пішов до Бога цієї ночі, в результаті ракетного обстрілу...

Читали 20 розділ Євангеліє від Іоанна , в якому розповідалось про момент після Воскресіння Христового, про тих, хто просто увірував Воскреслому Христу, а кому потрібні були докази.
Після цього кожен мав змогу висловити своє особисте ставлення та відчуття щодо Воскресіння Христа.

Чи віримо ми у те, що це відбулось насправді? Поговорили про важливість симбіозу віри та розуму, що є запорукою балансу та гармонії кожної земної душі, яка прагне з’єднатись з Господом на небі. Адже блаженні ті, що не бачили й увірували.

Наприкінці заходу голова Духовної ради протоієрей Михаїл  Лесюк відзвітувався перед присутніми щодо проведення благодійної акції «Христос Воскрес - Воскресне Україна», під час якої  всі бажаючі купували дитячі малюнки та поробки.  Зібрані кошти, а це 75 600 грн,  передали на реабілітацію для військових, які відновлюються після поранень  у науково-практичному центрі нейрореабілітації "Нодус".

DSC_6552.jpg DSC_6564.jpg DSC_6572.jpg DSC_6602.jpg