Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

12.04.2023 09:13

Номінантка проекту ЗАЛА СЛАВИ Альона Хоптинець

64364bfc535e2__изображение_2023-04-12_091347306.png

Номінантка проекту ЗАЛА СЛАВИ Альона Хоптинець: "Навіть, перебуваючи за тисячі кілометрів, я завжди бережу в серці спогади про мою рідну музичну школу."

Мій музичний шлях розпочався з Броварської міської дитячої музичної школи. Коли вперше в шестирічному віці я прийшла на урок фортепіано до Тунської Світлани Мирославівни я й уявити не могла, що в майбутньому стану професійним музикантом. Протягом років навчання я отримувала величезну насолоду від занять музикою, участі в концертах та конкурсах. І так, поступово зародилося моє бажання присвятити своє життя музиці та обрати її своєю професією. Прийнявши це рішення, я почала готуватися до вступу в музичний коледж – Київський інститут музики імені Глієра, де продовжила своє професійне становлення під керівництвом Бондаренко Олени Яківни.

Ще навчаючись у коледжі на третьому курсі, я повернулася до моєї рідної музичної школи, але вже в новій ролі – я почала працювати концертмейстером. Саме так місце, де розпочалося моє навчання музиці, стало місцем, де розпочався мій досвід роботи.

Наступною сходинкою на моєму шляху стала Національна музична академія України, де моєю наставницею стала Фандєєва Анжела Володимирівна. В стінах НМАУ я провела 6 років і здобула ступені бакалавра та магістра. І всі роки навчання я продовжувала працювати в Броварській музичній школі.

В загальному 16 років мого життя пов’язано з музичною школою – 8 років навчання і 8 років роботи концертмейстером. Це досить тривалий час! За ці роки відбулося дуже багато важливих для мене подій: виступів, концертів, конкурсів… Але найголовніше, що протягом усього цього періоду я відчувала величезну підтримку від колективу школи. Педагоги, які навчали мене, а потім стали колегами, завжди цікавилися моїми успіхами, відвідували мої виступи не тільки в школі, але й в багатьох концертних залах Києва, підбадьорювали мене, раділи моїм здобуткам та надихали на постійне вдосконалення.

В 2020-2021 навчальному році я мала нагоду працювати за сумісництвом в Київській муніципальній академії музики ім. Глієра. Це було непросто – поєднувати дві роботи з навчанням на останньому курсі магістратури НМАУ, але це стало прекрасним досвідом і новою сходинкою на моєму професійному шляху. І це стало можливим саме завдяки вірі в мої сили з боку моїх колег в Броварській ДМШ.

2021 рік приніс кардинальні зміни в моєму житті. По закінченню магістратури мені вдалося вступити на навчання до США. Наразі я отримую другий ступінь магістра в Sam Houston State University в Техасі. Ці два роки в США були дуже насиченими. Я мала честь виступати з концертами, брати участь у конкурсах та конференціях, а також трохи подорожувати. Мені вдалося побувати в Італії, Іспанії та Португалії, а найближчим часом я планую відвідати Бразилію, де матиму виступ з оркестром.

Зазирнути в майбутнє непросто, але, сподіваюся, що наступного року мені вдасться продовжити своє навчання в аспірантурі та відкрити нові творчі горизонти.

Я надзвичайно вдячна за роки, проведені в музичній школі, та усі знання та досвід, які я там здобула. Я бажаю моїй рідній школі процвітання та багато талановитих юних музикантів, які прославлятимуть Україну в усьому світі.