Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

05.04.2023 09:18

ЗАЛА СЛАВИ Броварської дитячої музичної школи представляє

642d12c1bf701__изображение_2023-04-05_091858348.png

Пробудження любові учнів до гітарної музики є благородною метою навчання в класі Світлани Пасенко - намінантки проекту ЗАЛА СЛАВИ, старшого викладача нашої школи, спеціаліста вищої категорії, магістра освітніх, педагогічних наук з досвідом педагогічної роботи понад 35 років. В цьому переконана викладачка, серед числених досягнень якої лауреатство у Міжнародних, Всеукраїнських конкурсах виконавців та композиторів, членство в Асоціації гітаристів України Національної Всеукраїнської музичної спілки (з 2007 року) та в Раді секції викладачів гітари Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів.

Як виконавиця вона грала в складі Київського оркестру гітаристів «ПектораL» та квартету гітаристів «Палітра» на концертних сценах нашої країни та за кордоном. Як педагогиня вже багато років є завідувачкою відділу струнно-щипкових інструментів Броварської дитячої музичної школи, завідувачкою відділу народних інструментів КДМШ №23.

З 2012 року є керівником дитячого шкільного оркестру «Гітариссімо» Броварської дитячої музичної школи, який багаторазово ставав лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсів. Світлана Володимирівна впевена, що спільна гра у колективі, де у кожного є своя партія, допомагає дітям відчути особисту цінність, розкриває у повній мірі їх талант та підкреслює індивідуальність. Тож, учні та викладачка із задоволенням грають у колективі та розвивають професійні навички.

Її вихованці продовжують фахове навчання в лавах студентів Національної Академії керівних кадрів культури та мистецтв, КМАМ ім. Р.М. Глієра та Національної музичної Академії України ім. П.І. Чайковського, ведуть активну концертну й конкурсну діяльність.

Серед найкращих учнів класу різних років - Олександр Рижий, Катерина Познанська, Дар’я Петрова, Софія Дубовська, Назар Голубенко, Сергій Сторожев, Марія Марченко, Іван Марченко, Софія Полінкіна, Михайло Мущенко, Ярослав Білосохов, Арсеній Константінов.

Серед останніх досягнень її вихованців Богдана Сидоренка і Марка Кущинського - перемоги у XVIII та Х Міжнародному конкурсі гітарного мистецтва «ГітАс».