Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

22.03.2023 09:32

УВАГА ТУБЕРКУЛЬОЗ!

641aafade5b13__female-radiologist-analyzing-chest-xray-of-an-patient-at-medical-clinic-during-coronavirus-epidemic.jpg

Шановні броварчани!

 

В зв’язку із значним погіршенням соціальних умов життя населення, в районі погіршилась епідситуація з захворюванням на туберкульоз.

Починаючи з 1996 року в Україні офіційно зареєстровано епідемію туберкульозу. Хворіють люди працездатного віку, з них 35% не працюючих. На жаль, хворіють і молоді люди. Насторожує кількість хворих (до 43%), у яких виявлений розпад легеневої тканини. Зростає смертність від захворювань туберкульозом. Частіше хворіють ослаблені люди, які неповноцінно харчуються, хворі цукровим діабетом, хронічними гастритами, виразкою хворобою шлунку, курять, зловживають алкоголем. Хвороба починається безсимптомно, а іноді незначними скаргами, які людина відносить на рахунок перевтоми. Тим часом безжалісно руйнуються легені. В цей період хвора людина небезпечна для оточуючих. Хвороба виліковується, якщо хворий не перериває курс лікування.

Раннє виявлення туберкульозу утруднюється безпідставним негативним відношенням населення до флюорографічних обстежень. Масове флюорографічне обстеження населення проводиться Броварською районною лікарнею БЕЗКОШТОВНО. Кожному громадянину необхідно проходити флюорографічне обстеження починаючи з 15 років ЩОРІЧНО.

Звертаємося до Вас: облиште всі свої домашні справи і прийдіть до поліклініки або до пересувного флюорографа, який працює в селах району, для обстеження.

Це потрібно для Вашого здоров’я, здоров’я ваших рідних, дітей.

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Хворобу легше попередити, ніж вилікувати.

641aaf5855254.jpg