Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

13.03.2023 15:40

В Броварах відкрилось Містечко миру

640f285c631bd__DSC_5560.jpg

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, всім нам довелося пережити незліченну кулькість кризових ситуацій. Нестача продуктів харчування та житла для вимушено переміщених осіб, відсутність пального на заправках, перебої зі світлом та звязком, і насамкінець холодна зима без опалення. Проте ми все подолали. В тому числі, за допомогою наших партнерів з інших країн.

Саме сьогодні, 13 березня, відбулось відкриття багатофункціонального «Peace village» - Містечка миру. Цей Пункт Незламності та громадський простір спроектований архітектором Маріо Кучінелла та подарований Броварам. За надану нашій громаді неоціниму допомогу варто подякувати голові консорціуму «Sale della Terra» Анджело Моретті, Європейському Руху Ненасильницьких Дій (MEAN) та низці італійських компаній (ScaffSystem з Остуні та Mannigroup з Верони та інші). З українського боку проєкт впроваджено Міжнародним благодійним фондом Сергія Малика «Вільний дух України» та Київським міським автомотоклубом за підтримки Броварської районної державної адміністрації Київської області та Броварської міської ради. 

Містечко миру («Peace village») стане пунктом Незламності та громадським простором для мешканців і гостей нашого міста. В теплих та добре обладнаних будинках можна проводити навчання дітей та зустрічі, зарядити телефони або планшети, або просто зігрітися чи отримати іншу необхідну допомогу. Пункт Незламності обладнаний двома печами, генератором, подарованим компанією Base Italia, та шістнадцятьма сонячними міні-генераторами.

Вдячність за таку неоціненну підтримку висловили голова Броварської РДА Володимир Майбоженко, міський голова Ігор Сапожко, очільник міжнародного благодійного фонду "Вільний дух України" та президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик.

Незважаючи на удари долі, обстріли, блекаути – ми, українці, за підтримки світу, стаємо свідомі того, що у єдності сила, а у супротиві наша свобода.

640f284f2f56f.jpg 640f284f8ca05.jpg 640f285bbca6c.jpg 640f285bca965.jpg