Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

08.03.2023 12:15

У Броварах відкривається один із чотирьох офлайн-хабів для жінок-підприємиць «UWE HUB»

64086005cb8f8__uwe_hub_3.png

Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності (КСВ)» оголосив open call для українських громад, які бажають долучитися до створення мережі локальних офлайн-хабів для жінок-підприємиць Ukrainian Women Entepreneurs Hub (UWE Hub). Після декількох етапів відбору було обрано чотири громади, в яких вже навесні 2023 року будуть створені перші офлайн хаби для жінок-підприємиць.

Партнер ініціативи - GlobalGiving.

Партнери навчальної програми з підприємництва - Посольство Королівства Нідерланди в Україні та глобальний рух Buzz Women.

Офлайн UWE Hub - це простір розвитку та навчання, обміну досвідом і нетворкінгу, пошуку шляхів зростання для жінок, зацікавлених у розвитку власної справи. Також - це дружній до діток простір з інтерактивною залою. Ідея відкриття жіночих хабів виникла з сильного бажання об’єднати та підтримати українських жінок-підприємиць по Україні та світу і створити мережу відповідального жіночого бізнесу, що впливає на життя міста і країни.

«Жіноче економічне уповноваження та підприємництво - це фундамент, на якому розвиватиметься економіка України як зараз, так і в процесі відбудови. Саме тому і виникла ідея Програми UWE Hub як відповідь на війну та потребу допомоги жінкам, які стали переселенками або біженками. За цей рік ми плануємо навчити 10 000 жінок підприємництву, відкрити 7 хабів в Україні та ведемо перемовини за кордоном», - Марина Саприкіна, голова правління ГО Центр «Розвиток КСВ», засновниця Програми UWE Hub.

На Конкурс по відкриттю UWE Hub офлайн було подано 124 заявки, з яких за результатами відбору та інтерв’ю було обрано 4  громади:  Бровари (Київська обл.), смт Гоща  (Рівненська обл.), Івано-Франківськ та Чернівці.

«На початок 2023 року у Броварській громаді налічувалося 19% жінок- підприємиць. Ми плануємо збільшити цей показник. Жіноче підприємництво значно підсилює стабільність української економіки, тому виникла потреба об’єднати та надавати підтримку жінкам-підприємницям і жінкам, які планують створити власний бізнес. Сподіваємося, що відкриття офлайн хабу допоможе нам досягнути поставлених цілей», - ділиться своїми планами Тетяна Поліщук, начальник управління економіки та інвестицій виконавчого комітету Броварської міської ради Броварського району Київської області

Серед активностей, які проводитимуть офлайн хаби: ексклюзивна тренінгова програма з підприємництва UWE Hub, робота з менторами, психологічна підтримка, воркшопи, відкриті події та нетворкінг. Жінки під час навчання зможуть залишити своїх дітей в ігровій кімнаті хабу. Крім того, UWE Hub має плани навчати жінок як в міській, так і сільській місцевості.

UWE_Hub (Ukrainian Women Entrepreneurs Hub) – це спільнота свідомих підприємиць, які зацікавлені у розвитку власної справи, і стейкхолдерів, які готові підтримувати бізнеси жінок. Програма UWE Hub започаткована у серпні 2022 році Центром «Розвиток КСВ» в рамках Програми «Мріємо та діємо». Створення та розбудова мережі офлайн-хабів для жінок-підприємиць в Україні реалізується за фінансової підтримки Global Giving.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» - експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими 10 років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Джерело: CSR Ukraine, Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності».

Детальна інформація про проєкт за посиланням: https://csr-ukraine.org/news/v-ukraini-vidkrivayutsya-chotiri-oflay/