Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

17.02.2023 15:11

15 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день онкохворої дитини

63ef7e936eb52__17-fevr.jpg

15 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день онкохворої дитини (International Childhood Cancer Day, ICCD).

З 2003 року заходи з нагоди цього дня проводяться і в Україні.

Цей день покликаний проінформувати суспільство про одне з найбільш важких захворювань у світі - дитячу онкологію. Символом цього дня є золота стрічка. Це не день відчаю, а свято перемоги малюків і дорослих, лікарів, родичів хворих і всіх, хто не байдужий до чужого горя, над страшною недугою - злоякісними пухлинами дитячого віку.

Дитячий рак - це не фатальний вирок: сучасна медицина здатна багато чого протиставити недузі.

Рак - небезпечне, важке, але в даний час виліковне захворювання. Якщо 30 років тому, в Україні виживало до 10% дітей, хворих на рак, то сьогодні - більше половини. Треба тільки вчасно діагностувати захворювання, правильно його лікувати.

Так стверджують дитячі онкологи, які щодня разом з батьками хворих дітей борються за життя маленьких онкологічних хворих.

Але багато що в боротьбі за життя дітей, хворих на рак, залежить і від того, наскільки суспільство упевнене, що ця боротьба здатна принести успіх,що чималі засоби, які потрібні для дитини, в переважній більшості випадків допоможуть перемогти хворобу.

15 лютого фахівці із соціальної роботи Центру соціальних служб за підтримки благодійників з Республіки Польща вионавчого комітету Броварської мської ради, з метою підтримки відвідали 13 сімей Броварської об’єднаної територіальної громади, які виховують дітей з онкозахворюванням та отримують соціальні послуги Центру.

Звичайно ми подякували та побажали батькам та дітям впевненості у завтрашньому дні, здоров'я та терпіння, віри у неминучу ПЕРЕМОГУ та мирного неба над головою кожного!!!

63ef7e8e72529.jpg 63ef7e8e7a29e.jpg 63ef7e8edbc55.jpg 63ef7e8ee39a8.jpg 63ef7e8f437ac.jpg