Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

14.12.2022 10:57

Броварські майстри ушу повернулися з чемпіонату світу серед юніорів

6399905a10148__photo_2022-12-14_08-04-41.jpg

Міжнародна федерація ушу (IWUF) вибрала цього року Індонезію для проведення Чемпіонату світу з ушу серед юніорів (WJWC) у 2022 році, який відбувся 3-11 грудня в Індонезії.

Цей юнацький чемпіонат світу увійшов в історію, як чемпіонат з найбільшою кількістю країн-учасниць. У WJWC 2022 взяло участь 62 країни 700 учасників.

На превеликий жаль, в зв’язку із війною росії проти України, наша збірна була складена з 40% від повного потужного складу. Україну представляли Київщина, Одещина, Вінниччина, Запоріжжя та кращі-з-кращих вихованців ДЮСШ з ушу та єдиноборств Броварської міської ради.

Це - Крисько Аліна, Шинкаренко Володимир, Колісник Марія та Чуканова Крістіна. Вони й склали кістяк збірної, до якої доєдналися кращі майстри ушу з інших регіонів України. Очолили українську команду президент Української федерації ушу, віце-президент СКУ Олег Чуканов і головний тренер національної збірної України з ушу (таолу) Андрій Коваль.

На жаль цього разу українці повернулися додому без медалей, зупинившись за крок від призових місць, що свідчить про дуже високий рівень конкуренції в світі ушу.

Як відзначив президент Української федерації ушу Олег Чуканов: «Отже ми фінішували. Неймовірно складний, неймовірно важливий старт! Кожен тренер, кожен спортсмен зробив максимум на межі. Дякуємо Міжнародній федерації ушу (IWUF) і Індонезійській федерації ушу за прекрасно проведений захід вищого ґатунку! Щира подяка Міністерства молоді та спорту України за сприяння та піклування! Щира подяка Спортивному Комітету України підтримку і за віру в нас! Все буде спорт, все буде Україна!».

В підсумку в доробку української команди такі завойовані місця:

4 місце – Колісник Марія (тайцзіцюань), Чуканова Крістіна (гуньшу)

8 місце – Шинкаренко Володимир (даошу), Крисько Аліна (даошу).

Всі вони вихованці Броварської школи ушу.

8 місце-  Жарун Масим (даошу), Запоріжжя

9 місце – Олійник Андрій (цяншу), Одеса.

Головна лінія участі українських спортсменів у чемпіонаті світу це блокування росії і білорусії. 4 місяці переговорів з керівництвом Міжнародної федерації ушу, наші звернення офіційними листами до президента та виконкому Міжнародної федерації ушу зробили можливим нашу участь.

Велика дяка за допомогу в підготовці та організації поїздки на чемпіонат Броварській міській раді.

63999018a9589.jpg