Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

05.12.2022 16:11

У Міжнародний день людей з інвалідністю у Броварах відбулося відкриття бігового клубу для людей із вадами зору «Guide Runner»

638dfc41cfb0e__IMG_2734.JPG

03 грудня в світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Цього дня в легкоатлетичному манежі КО ШВСМ у Броварах, відбулася знакова подія, а саме -  відкриття філіалу бігового клубу для людей із вадами зору «Guide Runner», який заснував броварчанин, відомий майстер паратриатлону Василь Закревський. Він ще в дитинстві в результаті нещасного випадку втратив зір, але це не зламало його і він продовжив боротися. Василь почав займатися різними видами спорту і став один із кращих паратриатлоністів України та світу.

Він заснував  ГО «Незрячих людей активних і незалежних» ОNLAIN», чим змінив життя людей, які мають слабкий зір. Організація діє у Києві і Броварах. Для розвитку і соціалізації людей із порушеннями зору, в організації є ціла низка активностей – біг із гайдом (супроводжуючим), скандинавська хода, плавання, психологія, танці, арт-терапія, заняття з фінансової грамотності, англійська мова і масаж.

Того дня в честь відкриття бігового клубу для людей із вадами зору «Guide Runner» в Броварах відбулося відкрите тренування під керівництвом Павла Заболотного, який і стане головним тренером «Guide Runner». Після офіційної частини і розпочалося тренування, в якому взяли участь всі охочі. Серед них відома майстриня паратриатлону, великий друг організатора Віта Олексюк. Після його завершення Василь роздав усім учасникам сертифікати-запрошення в свій масажний кабінет. Заняття в біговому клубі для людей з вадами здоров’я будуть безкоштовними, а решта матимуть пільги при відвідуванні закладів партнерів організації. Бажаємо Василю успіхів у всіх його починаннях!

638dfc3bcb953.jpg 638dfc3bd50a0.jpg 638dfc3c15bfe.jpg