Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

21.11.2022 14:21

Як змінити харчування, щоби знизити ризик розвитку діабету?

637b6d567119a__ЦД_пост.png

Щоби зменшити ризик появи діабету, варто мінімізувати споживання або взагалі відмовитися від доданого цукру та попередньо оброблених продуктів харчування, включно з обробленими зерновими продуктами (борошно, білий рис). Краще – замініть їх на цільнозернові.

Намагайтеся збільшити споживання клітковини – овочів та фруктів. Фрукти та овочі, які не містять крохмалю, повинні становити щонайменше половину щоденного раціону.

Бобові культури (сочевиця, боби, нут, горох) також містять багато клітковини та корисного для здоров’я рослинного білка. Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, як правило, споживають менше калорій, не набирають надмірної ваги, а отже мають менший ризик розвитку діабету.

Змінити харчові звички вам може допомогти сімейний лікар. Він може проаналізувати ваші звички, допомогти порадами та підтримувати в ризикованих ситуаціях.