Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

28.10.2022 13:12

Відбулась V німецько-українська конференція муніципальних партнерств

635bab05d13ee__1.jfif

Сьогодні, коли вся Україна страждає від російської агресії, зміцнення та розширення міжнародної співпраці для Броварської громади набуло особливого значення, адже, починаючи з 24 лютого 2022 року, наші міжнародні партнери з різних країн близького та далекого зарубіжжя постійно надають моральну та гуманітарну допомогу мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам.

У такий складний для нас час німецькі міста Ерланген та Йєна не лише засуджують загарбницьку війну росії, але виявили бажання підтримати Броварську громаду шляхом започаткування солідарного партнерства. Наразі в Ерлангені проживає близько 1600 біженців з України, в тому числі і з Броварів. Співпраця розпочалась у липні 2022 року шляхом відео знайомства представників Броварської громади та німецьких міст Ерланген та Йєна з метою обговорення потреб для належного функціонування нашої громади, було домовлено про отримання гранту для закупівлі медичного обладнання для КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня» німецькими партнерами в рамках інструментів підтримки Сервісної служби «Міста в єдиному світі (SKEW)» німецького некомерційного товариства Engagement Global (EG).

Депутати міських рад Ерлангену та Йєни нещодавно ухвалили рішення про встановлення солідарного партнерства з Броварською громадою.

12-13 жовтня 2022 року у місті Ауґсбурґ (ФРН) відбулась V німецько-українська конференція муніципальних партнерств за участі понад 50 мерів та представників 102 громад з обох країн. Захід організовано Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку спільно з приймаючим округом Швабен, Спілкою міст Німеччини, Асоціацією міст України та іншими асоціаціями з Німеччини та України.

Учасників конференції привітали Федеральна Міністерка економічного співробітництва й розвитку Федеративної Республіки Німеччина Свеня Шульце, Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко, голова окружної ради округу Швабен Мартін Зайлеря. Заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря презентував План регіонального розвитку відновлення та розвитку України. Представники профільних міністерств України та Німеччини, Офісу Президента України, багатьох інших українських та німецьких відомств говорили про відбудову як завдання політики розвитку.

Програма конференції складалась із панельних дискусій, воркшопів та проєктних майстерень задля посилення існуючих зв’язків між представниками муніципального рівня, а також знайомства з фінансовими інструментами підтримки на ярмарку можливостей.

У ході конференції броварська делегація мала можливість обговорити питання щодо солідарного партнерства з керівником Офісу мера міста Ерланген Сільвією Кляйн, керівником відділу з питань партнерства міста Ерланген Петером Стегером та керівником Офісу мера міста Йєна Маттіасом Беттенхаузер.

Сподіваємось, що даний захід допоможе забезпечити демократичний і сталий розвиток у громадах Німеччини, України та в усьому світі у довгостроковій перспективі.

На даному етапі готується проект рішення Броварської міської ради про встановлення солідарного партнерства з німецькими містами Ерланген та Йєна, яке в подальшому переросте у взаємовигідну співпрацю в різних сферах життєдіяльності наших громад

635baae8a28af.jpg 635baaecdf551.jpg 635baaf213e0c.jpg 635baaf94791a.jpg 635bab57177ff.jpg 635bab7229788.jpg