Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

21.10.2022 11:29

Рекомендації недопущення виявлення окупаційними військами истем Протиповітряної оборони

272109761_273680428202102_5257783363905925722_n.jpg

З метою недопущення виявлення окупаційними військами російської федерації місцезнаходження систем Протиповітряної оборони (ПП0) Збройних Сил України, просимо дотриматися таких рекомендацій:

1. До завершення повітряної небезпеки утриматися від повідомлень, як про здобутки української ППО, так і про ураження, що завдав ворог. Така інформація впливає на планування подальших повітряних атак із боку рф.

2. Утриматися від комунікації ДО виходу офіційної позиції на ресурсах Київської обласної військової адміністрації або начальника Київської обласної військової адміністрації.

3. Не викладати фото- та відеоматеріали, що показують роботу української системи ППО, відео з ракетами, що летять, або моменти влучання снарядів.

4. Не називати точне місце ураження (включно з населеним пунктом), оскільки таким чином ворог намагається виявити місцезнаходження ППО.

5. Для об’єктів цивільної інфраструктури дотримуватися «правила трьох годин». Тобто, навіть після відбою повітряної тривоги оприлюднювати результати ураження цивільної інфраструктури можна тільки через 3 години після влучання.

6. Не давати фото та відео обстрілу будь-яких об'єктів населених пунктів.

7. В жодному разі не давати неперевірену інформацію про потерпілих чи загиблих.

8. Навіть після завершення тривоги не знімати в прямому ефірі з місця подій, не показуйте рівень пошкоджень об’єктів критичної інфраструктури — це може привести до повторних ударів ворога.