Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

19.05.2023 09:05

Гранти для консорціумів організацій з підтримки бізнесу

646711773aba5__изображение_2023-05-19_090557703.png

Програма розвитку Організації Об`єднаних Націй (ПРООН) в Україні у співпраці з німецькою федеральною компанією «GIZ» через програму міжнародного співробітництва «ReACT4UA/EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» реалізує конкурс Програми малих грантів щодо підвищення стійкості та здатності організацій з підтримки бізнесу (ОПБ) надавати бізнес-послуги малим та середнім підприємствам України.

Завдання Програми малих грантів:

  • посилення спроможності ОПБ пропонувати приватному сектору більш якісні та сучасні послуги;
  • сприяння стійкості бізнесу та безперервності роботи МСП;
  • відновлення порушених ланцюгів доданої вартості;
  • покращення інфраструктури підтримання бізнесу.

 

Програма малих грантів підтримуватиме проєктні пропозиції, подані щонайбільше

5 консорціумами ОПБ, кожен з яких складатиметься з 2-3 організацій з підтримки бізнесу. Пропозиції мають бути подані від імені консорціуму однією головною організацією - лідером консорціуму. Заявник може бути членом лише одного консорціуму.

ОПБ, які можуть подати заявку, мають:

  • бути  зареєстровані  як  юридична  особа  відповідно  до  чинного  законодавства України не пізніше січня 2021 року;
  • мати статус неприбуткової організації; 
  • працювати на територіях, підконтрольних Уряду України, і мати підтверджену історію підтримання ММСП протягом щонайменше 24 місяців на момент подання заявки;
  • кінцевими бенефіціарами організацій мають бути лише громадяни України.

 

До організацій, які не допускаються до участі у конкурсі: торгово-промислові палати, бізнес-центри «Дія», учасники мережі центрів підтримки бізнес-інформації, організації, які переважно займаються гуманітарною чи військовою допомогою.

Тривалість періоду реалізації пропозицій до 6 місяців.

Сума та кількість грантів: до 5 грантів на суму до 50 000 дол. США.

Частка фінансування проєктної діяльності, що реалізується кожним учасником консорціуму має бути в межах 25-40% від загальної суми гранту для консорціумів з трьох ОПБ та 40-60% для консорціумів з двох ОПБ.

Учасники консорціуму мають передбачити свій консолідований внесок (у фінансовій або нефінансовій формі) у розмірі не менше 20% від суми запитуваного гранту.

Кінцевий термін подачі заявки: до 5 червня 2023.

Учасники, зацікавлені у наданні пропозиції, будуть запрошені на онлайн-консультацію щодо підготовки форми заяви, бюджету проєкту та процедури подання 26 травня 2023 року о 16.00. Участь у консультаціях через реєстрацію за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhvOUJcZkI00EySTths11BdXZFk8wUkNlMFpv zRcSoijK3og/viewform .

Організаціям, які подають проєктні пропозиції, необхідно звертатися за роз’ясненнями та подавати повний пакет документів на електронну адресу: grants.ua@undp.org із зазначенням теми повідомлення: UN_BIO_2023_1_SGP: «Програма малих грантів для підтримання стійкості ОПБ».

Детальніше за посиланнями: https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/konkurs-prohramy-malykh-hrantiv-dlya- pidtrymannya-stiykosti-orhanizatsiy-z-pidtrymky-biznesu-opb.

У разі виникнення питань просимо також звертатися до управління економіки та інвестицій виконавчого комітету Броварської міської ради Броварського району Київської області (тел. (04594) 4-61-86, e-mail: economrada@i.ua)