Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

08.06.2023 09:43

Річна програма Фонду сприяння демократії Посольства США в Києві

648178b2a98f5__изображение_2023-06-08_094550936.png

Відділ преси, освіти і культури Посольства США в Києві (PAS) Державного департаменту США запрошує подавати проєктні заявки через програму малих грантів Фонду сприяння демократії, спрямованих на підтримку ініціатив, що вирішують найгостріші проблеми в Україні та включають такі компоненти, але не обмежуються лише ними:
-    захист прав людини, в тому числі прав ветеранів, прав сімей загиблих українських воїнів, осіб, які пережили російський полон, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших незахищених верств населення;
-    підтримка зусиль, спрямованих на відродження та реконструкцію звільнених територій України;
-    розширення можливостей новостворених неурядових організацій в Україні та сприяння діяльності неурядових організацій та ініціатив у звільнених регіонах України;
-    сприяння прозорій діяльності державних органів влади та боротьбі з корупцією (з фокусом на регіональному рівні);
-    підвищення обізнаності громадян України щодо потенційних викликів, пов’язаних із війною;
-    сприяння громадянській освіті та громадській  активності (особливо серед молоді).

 

Учасниками грантового конкурсу можуть бути українські неурядові організації, зареєстровані відповідно до законодавства України.

Цільова аудиторія: громадські активісти, представники місцевої та центральних органів влади, представники та лідери вразливих груп населення, журналісти, особи, які приймають рішення, регіональні чи національні лідери думок.

Кількість грантів та сума гранту: до 20 грантів, де кожен від 25 000 до 250 000 доларів США. Співфінансування не вимагається.

Фінансування може бути спрямоване лише на користь громадян України на території України. До розгляду приймається лише одна проектна заявка від організації.

Тривалість проекту: 5-12 місяців.

Очікувана дата початку програми: 1 вересня 2023 року.

Кінцевий термін подачі заявок: необмежений впродовж 2023 року.

Усі документи проектної заявки необхідно подавати англійською мовою на електронну пошту: KyivDemGrants@state.gov .

Детальніше за посиланнями: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/democracy-commission/ та https://gurt.org.ua/news/grants/87384/bull/