Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

09.05.2023 15:01

З Днем Європи - символом боротьби за свободу та європейське​​​​​​​ майбутнє!

645a3682e62c7__ютюб_UA.jpg

Цьогоріч Україна вперше відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу 9 травня в статусі країни-кандидата на членство в ЄС.

Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.

Наш шлях повернення до родини країн Євросоюзу – це незворотній шлях, Європейський Союз своїми діями підтверджує: майбутнє України в ЄС. Дедалі більше ми інтегруємось в європейський простір, адаптуємо національне законодавство до відповідного європейського, впроваджуємо норми та стандарти ЄС. А отже, прагнемо також якнайшвидше повернутись назад в європейську родину, реінтегруватись у культурний та ціннісний вимір Євросоюзу.

День Європи набуває особливого значення, адже для українців він є символом боротьби за свободу та європейське майбутнє, де в основі політик – благополуччя та права кожного громадянина.

Довідково: В європейських країнах відзначають День Європи 9 травня як річницю підписання Декларації Шумана. Документ був підписаний у 1950 році після руйнації світового порядку та мав на меті створення нової форми організації держав у Європі заради побудови сильних держав, встановлення миру та економічних передумов для ефективного розвитку країн. Саме цей документ заклав підґрунтя європейської інтеграції, став початком створення Союзу європейських країн, заснованого на спільних цінностях та збереженні миру.

Джерело: Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.