Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

27.01.2023 14:53

Участь громади у програмі міжнародної допомоги «EU4BUSINESS: конкурентноспроможність та інтернаціоналізація МСП»

63d912b30868f__Screenshot_3.png

Броварська міська територіальна громада є однією з найбільших громад Київщини, де успішно здійснюють діяльність всі сфери бізнесу.

В 2021 році, до повномасштабного російського вторгнення, програма міжнародної допомоги «EU4BUSINESS: конкурентноспроможність та інтернаціоналізація МСП» обрала Броварську міську територіальну громаду для підтримки з метою створення сприятливих регуляторних та операційних умов для малих і середніх підприємств (МСП) на місцевому рівні. Наприкінці 2021 року EU4Busines та Броварська міська рада підписали меморандум про співпрацю, який передбачав спільну реалізацію заходів для розвитку туризму та креативних і ремісничих індустрій у місті.

У зв’язку із ситуацією, яка склалася для місцевого бізнесу внаслідок повномасштабної війни EU4Busines вирішив адаптувати пакет підтримки та розпочав розроблення концепції Центру підтримки підприємництва у громаді.

Першим кроком EU4Busines провів дослідження структури та потреб МСП громади в умовах повномасштабної війни, та відбудови після звільнення від російського агресора. В анкетному опитуванні взяло участь 34 підприємства громади. Надалі проводилось фокус-групове обговорення за участю 5 представників  підприємств, які напередодні заповнили анкети.

Ознайомитись з результатами дослідження можна за посиланням: https://docs.google.com/presentation/d/1pAMKsHqL_V6bKcPeIFNR_qRluXubpMOO/edit?usp=share_link&ouid=104117493451254778917&rtpof=true&sd=true

В подальшому EU4Busines розробив чат-бот у месенджері Telegram, що має на меті надання допомоги суб’єктам підприємницької діяльності  у пошуку готових приміщень під розміщення власного бізнесу.

Ботом можуть скористатися підприємці, які знаходяться в пошуку вільних приміщень, а також власники комерційної нерухомості, надавши інформацію про неї.

Отримання та розміщення інформації є безкоштовним для усіх фізичних та юридичних осіб за посиланням: https://t.me/relocationBrovary_bot