Броварська територіальна громада

Київська область, Броварський район

05/05/2022

Проект рішення від 05.05.2022 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у місцевому бюджеті для надання підтримки за кредитами, отриманими позичальниками – мешканцями Броварської міської територіальної громади на 2022-2042 роки в банках, на будівництво (придбання) житла»

З метою врегулювання питання щодо впровадження Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для мешканців Броварської міської територіальної громади на 2022-2042 роки в частині порядку використання коштів, передбачених у місцевому бюджеті для надання підтримки за кредитами, відповідно до законів України «Про іпотеку», «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечному кредитуванню», постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 № 63 «Деякі питання  здешевлення вартості іпотечних кредитів», постанови Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 № 28 «Про надання фінансової державної підтримки», керуючись пунктами 22, 23 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань комунальної власності, приватизації, будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури, транспорту та благоустрою, Броварська міська рада Броварського району Київської області

 

ВИРІШИЛА:

1. Внести до Порядку використання коштів, передбачених у місцевому бюджеті для надання підтримки за кредитами, отриманими позичальниками - мешканцями Броварської міської територіальної громади на 2022-2042 роки в банках, на будівництво (придбання) житла, затвердженого рішенням Броварської міської ради Броварського району Київської області від 23.12.2021 №577-19-08 «Про затвердження Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для мешканців Броварської міської територіальної громади на 2022-2042 роки» такі зміни:

1.1. Абзац 10 пункту 1.1 викласти в такій редакції:

«Уповноважені банки – банки, що відповідають критеріям, визначеним Порядком здешевлення вартості іпотечних кредитів, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 № 28, та підписали договір про співробітництво з Фондом розвитку підприємництва і Управлінням з питань комунальної власності та житла Броварської міської ради Броварського району Київської області».

1.2. Абзац 15 пункту 1.1 викласти в такій редакції:

«Договір про надання часткової компенсації відсотків – договір, що укладається між Уповноваженим Банком і Управлінням з питань комунальної власності та житла Броварської міської ради Броварського району Київської області».

1.3. В пункт 2.8 розділу 2 Порядку слова «міська рада» замінити словами «Управління з питань комунальної власності та житла Броварської міської ради Броварського району Київської області».

1.4. Пункти 2.13, 2.14 розділу 2 викласти в такій редакції:

«2.13. Виплата сум Компенсацій процентів за іпотечними кредитами здійснюється на щомісячній основі з використання рахунку, який Управління з питань комунальної власності та житла Броварської міської ради Броварського району Київської області відкриває в Уповноваженому банку. Відкриття та обслуговування Уповноваженим банком такого рахунку має здійснюватися без стягнення плати та без нарахування Уповноваженим банком процентів за залишками коштів на рахунку.

 2.14. Уповноважений банк за умови вчасного та в повному обсязі виконання позичальником зобов’язань за кредитним договором перераховує суму Компенсації процентів з рахунку Управління з питань комунальної власності та житла Броварської міської ради Броварського району Київської області на рахунок позичальника в оплату процентів за іпотечним кредитом».

1.5. В абзаці 1 пункту 2.18 розділу 2 слова «міською радою» замінити на «Управлінням».

 

2. Фінансовому управлінню Броварської міської ради Броварського району Київської області проводити фінансування видатків згідно з даним рішенням в межах виділених асигнувань.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Миколу БАБАКА.

 

Міський  голова                                                                              Ігор САПОЖКО

 

м.Бровари

від _________________

№ __________________


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення